Krokiety rybne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    40 dag
  • ziemniaki gotowane

    2 szt
  • jajka

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • mąka

    7 łyżek
  • mleko

    0.5 szkl
  • olej

    0.5 szkl
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ser żółty

    3 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Ryby umyć, włożyć do wrzacej wody, gotować 4 min. następnie wyjąć z wody, rozdrobnić widelcem. Rybę, ziemniaki, cebulę jajka, wymieszać i dokładnie wyrobć. Dodać utarty ser, mąkę i tyle mleka, aby z masy można było formować dość ścisłe krokiety. Przyprawić masę na krokiety pieprzem i solą. Formować wałeczki długości 8 cm. Smażyć na oleju około 5 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 25.02.2014 20:02
Apetyczne krokiety.
Katarzyna59 13.06.2012 18:56
ciekawe krokiety
Monika193 14.10.2011 22:35
super
Margo1 07.11.2010 10:25
smaczniutkie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat