Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety pieczarkowo-serowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto naleśnikowe
jajko 4 szt
mleko 1 szkl
mąka pszenna 1,5 szkl
sól szczypta
olej do smażenia
Farsz:
pieczarki 1 kg
serek topiony śmietankowy 200 g
sól do smaku
pieprz
Panierka:
jajko
mleko 2 łyżki
mąka
olej do smażenia
woda 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety pieczarkowo-serowe

Kroki postępowania

1
Jaja zmiksować, dodać mąkę, mleko, wodę i sól. Zmiksować do połączenia składników. Ciasto musi być dość rzadkie.
Smażyć cieniutkie naleśniki na odrobinie oleju.
Krok 1 - Krokiety pieczarkowo-serowe foto
2
Pieczarki drobno pokroić, podsmażyć na odrobinie oleju. Gdy woda odparuje dodać serki topione. Podgrzewać do rozpuszczenia serków.
Pieczarki doprawić solą i dużą ilością pieprzu.
Krok 2 - Krokiety pieczarkowo-serowe foto
3
Farsz nakładać na usmażone naleśniki i zwijać krokieciki. Mnie wyszło 12 szt całkiem sporych krokietów.
Krok 3 - Krokiety pieczarkowo-serowe foto
4
Panierować w mące, rozbełtanym jajku z mlekiem a następnie bułce tartej.
Smażyć na rumiano na oleju.
Krok 4 - Krokiety pieczarkowo-serowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 26.11.2013 17:36
super krokiety!!!
sanielcia 26.11.2013 16:26
takie są najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak