Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety pieczarkowo-serowe
Kroki postępowania
Smażyć cieniutkie naleśniki na odrobinie oleju.
Pieczarki doprawić solą i dużą ilością pieprzu.
Smażyć na rumiano na oleju.
ciasto naleśnikowe | |
jajko | 4 szt |
mleko | 1 szkl |
mąka pszenna | 1,5 szkl |
sól | szczypta |
olej do smażenia | |
Farsz: | |
pieczarki | 1 kg |
serek topiony śmietankowy | 200 g |
sól do smaku | |
pieprz | |
Panierka: | |
jajko | |
mleko | 2 łyżki |
mąka | |
olej do smażenia | |
woda | 1 szkl |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: