Krokiety

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • naleśniki

    10
  • \"Fasolka szparagowa w słoiku\"

  • kiełbasa śląska

    3
  • jajko

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Naleśniki smażymy wg przepisu \"Ciasto naleśnikowe i naleśniki\". Farsz robimy wg przepisu \"Fasolka szparagowa w słoiku\", kiełbasę kroimy w kostkę. Na patelni podsmażamy fasolkę oraz kiełbasę. Nakładamy farsz na naleśniki, zawijamy w formie kwadratów. Jajko rozbijamy, dolewamy troszkę wody. Uformowane krokiety moczymy w jajku, bułce i smażymy na złoty kolor. Można podawać z polane keczupem pikantnym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
edyta44 20.05.2012 19:07
rewelacja
ewaa 07.05.2012 18:35
świetny pomysł
Adamorek 04.09.2011 11:52
mniam
dianix 24.08.2011 20:50
uwielbiam je zajadac:)
Joanna108 18.08.2011 15:15
bardzo ciekawa propozycja - a zdjęcie zdecydowanie zachęca, by przepis wypróbować
FAFIK 30.07.2011 15:29
Super danie!
anja3107 04.07.2011 11:53
pyszne
Seba 21.05.2011 22:15
super inne niż ja robię
Motorek 18.04.2011 00:04
pycha
Iwona51 23.03.2011 16:14
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat