Krewetki z nutką wiosny.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki duże

    250 g
  • papryczka chilli

    1 szt
  • pietruszka zielona

    1 pęczek
  • czosnek

    4-5 ząbków
  • oliwa

  • sól do smaku

  • sok z cytryny

  • wino białe wytrawne

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krewetki płuczemy w zimnej wodzie, następnie skrapiamy je cytryną. Na patelni podsmażamy czosnek pokrojony w cienkie plasterki i pokrojoną papryczkę chilli. Dosypujemy posiekaną natkę z pietruszki, doprawiamy świeżo-mielonym pieprzem i solimy. Dodajemy krewetki. Smażymy około 10 min. (aż krewetki będą miękkie, jeśli są w pancerzykach- smażą się chwilę dłużej)
Na patelnię możemy wrzucić ze dwa plasterki cytryny a na koniec dodać pół szklaneczki białego pół/ lub wytrawnego wina.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat