Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
krewetki królewskie
400 g -
mango
1 sztuka -
papryczka chili
1/2 sztuki -
czosnek ząbki
2 sztuki -
sok z limonki
4 łyżki -
sok z cytryny
1 łyżka -
cukier trzcinowy
1 łyżeczka -
roszponka
70 g -
młody szpinak
70 g -
posiekana dymka
2 łyżki -
oliwa
6 łyżek -
sól i pieprz
do smaku -
imbir
2cm sztuka
Przepis i sposób przygotowania Krewetki z mango
Na talerzach ułóż roszponkę i szpinak. Obierz mango i pokrój je w paski. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oliwy i smaż mango. Po chwili dodaj krewetki z marynatą. Dodaj cukier trzcinowy. Całość smaż ok. 3 min.
Tuż przed podaniem roszponkę i szpinak skrop sokiem z cytryny i delikatnie oprósz solą (sałatę możesz również lekko skropić oliwą z oliwek). Usmażone krewetki z mango podawaj koniecznie na ciepło!
Komentarze (10)