krewetki w oleju sezamowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki koktajlowe

    200 g
  • olej sezamowy

    2 łyżeczki
  • czosnek

    2 ząbki
  • pieprz

    do smaku
  • jajko

    1 sztuka
  • mąka

    3 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • olej do smażenia

    500 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krewetki rozmrozić, odsączyć, wymieszać z solą, pieprzam, czosnkiem i olejem sezamowym. Odstawić na godzinę. Panierować w mące, jajku i bułce tartej jak kotlety. Smażyć na głębokim tłuszczu, aż będą złote. Podawać z sosem czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aniagdz 04.10.2013 12:23
wypróbuje;)
Gary Michy 03.10.2013 08:24
Fajna przekąska :)
Barbara13 02.10.2013 23:16
muszą być pyszne:)
dziewczyna_z_kodeksem 02.10.2013 22:38
z chęcią bym spróbowała
Gracer 02.10.2013 22:00
pewnie smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat