Krewetki na maśle

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki duże

    12 szt.
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • masło (łyżka)

    4 łyżki
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    do smaku
  • białe wino

    1/2 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na maśle smażyc krewetki aż się zarumienią, dolac białe wino i smażyc dalej na koniec dosypac natkę i pieprz, sól do smaku.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 28.11.2011 16:19
nie polecam
kielcok1 18.10.2011 17:53
nie dla mnie
jola1512 23.03.2011 09:00
super
marcia71 05.02.2011 21:25
lubię takie
lewin07 13.12.2010 21:16
lubie krewetki
Aida 11.06.2010 09:03
slinka cieknie :)
Marcin46 05.05.2010 13:00
Bardzo proste i smaczne!
beata.81 27.04.2010 16:07
polecam ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat