Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kresowa sałatka śledziowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 200 g
pieczarki 300 g
przecier pomidorowy słoiczek
olej wedle uznania
śledzie 200 (w zalewie solnej)

Przepis i sposób przygotowania na: Kresowa sałatka śledziowa

Pieczarki i cebulę obrać pokroić w kosteczkę. Podsmażyć na osobnych patelniach. Do cebuli dolać oleju, aby była nim dokładnie pokryta, rozgrzać i dodać przecier pomidorowy. Dokładnie rozmieszać.
Śledzie pokroić w kostkę i wyłożyć do miski. Dodać cebulę z olejem, i pieczarki. Całość doprawić pieprzem do smaku i dokładnie wymieszać. Po ostygnięciu odstawić do lodówki, aby sałatka “przeszła smakiem”.

Smacznego! Karla

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miroslawa 16.02.2013 06:50
super
leonowie 15.02.2013 18:31
pysznie:)
Marlenka.S 15.02.2013 18:27
bardzo lubię sałatki śledziowe
Miki 15.02.2013 18:19
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak