Kresowa sałatka śledziowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    200 g
  • pieczarki

    300 g
  • przecier pomidorowy

    słoiczek
  • olej

    wedle uznania
  • śledzie

    200 (w zalewie solnej)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki i cebulę obrać pokroić w kosteczkę. Podsmażyć na osobnych patelniach. Do cebuli dolać oleju, aby była nim dokładnie pokryta, rozgrzać i dodać przecier pomidorowy. Dokładnie rozmieszać.
Śledzie pokroić w kostkę i wyłożyć do miski. Dodać cebulę z olejem, i pieczarki. Całość doprawić pieprzem do smaku i dokładnie wymieszać. Po ostygnięciu odstawić do lodówki, aby sałatka “przeszła smakiem”.

Smacznego! Karla

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
miroslawa 16.02.2013 06:50
super
leonowie 15.02.2013 18:31
pysznie:)
Marlenka.S 15.02.2013 18:27
bardzo lubię sałatki śledziowe
Miki 15.02.2013 18:19
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat