Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kremówka z kokosem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 3/4 kostki
cukier 1/2 szklanki
mąka 2 szklanki
żółtko jajek 4
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 1 litr
budyń waniliowy 3
wiórki kokosowe 200 gr
cukier 1/2 szklnki
jaja 2
margaryna 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: kremówka z kokosem

mąkę, proszek do pieczenia, masło, cukier żółtka połączyć i zagnieść szybko ciasto. wylepić nim dno blachy.
ugotować na mleku 3 budynie. w międzyczasie zróbmy pianę z białek. dodać cukier dalej ubijać. żółtka, wiórki i rozpuszczoną margarynę. na koniec dosypać wiórki i delikatnie mieszać.
na ciasto wylać gorący budyń, a na niego masę kokosową. piec ok 30 min w 180 potem zmniejszyć do 150 i piec 15 min . posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaja1991 16.09.2012 11:31
;) ja sama uwielbiam kokos
xxxbulix 15.09.2012 21:30
;0
kaja1991 07.09.2012 08:08
i w?a?nie tak samkuje
gosia1988 05.09.2012 21:25
smakowicie wygląda
V_kuchareczka 05.09.2012 19:35
Rewelacja
kaja1991 05.09.2012 19:33
lekka nie za słodka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak