Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowe tiramisu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kakao
mascarpone 30 dag
śmietana kremówka 150 g
cukier puder 50 g
rum (waniliowy)
kawa (mielona)

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowe tiramisu

Przygotować mocne espresso, wlać rum (dodałam tylko trochę dla aromatu) i odstawić.
Kremówkę (zimną!) ubić. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Połączyć z mascarpone.
Biszkopty namaczać w naparze i układać w foremkach lub naczyniach warstwami; biszkopty, masa, biszkopty, masa. Wierzch posypać kakao (np. przez sitko). Desery schować do lodówki na minimum 3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 02.01.2013 09:16
pychotka
Miki 01.01.2013 23:25
Mniam
caffee_tea 01.01.2013 23:14
uwielbiam tiramisu
IwonaKa 01.01.2013 23:10
ale to musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak