Kremowa zupa z grochu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2 szt
  • seler

  • ziele angielskie

  • wywar wołowy

    500 ml
  • parówki

    4 szt
  • bułka czerstwa

  • olej

  • majeranek Prymat

  • koperek

  • groch

    300 żółty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wlać wywar do garnka, wsypać groch i zagotować. Wrzucić liść laurowy, ziele angielskie, ziarenka pieprzu i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez 20 minut. Pokroić marchewkę, cebulę, seler w kostkę i wrzucić do zupy, mieszając od czasu do czasu. Rozgrzać na patelni olej i usmażyć grzanki. Parówki pokroić w plasterki. Zupę zmiksować i postawić na ogniu. Wrzucić parówki i posypać majerankiem. Zupę podawać z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat