Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa ogórkowa z kaszą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórek gruntowy 500 g
masło 1 łyżka
bulion warzywny 1 l
śmietana słodka 1 łyżka
marchew młoda 1 szt
bulgur 2 łyżki
koperek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa ogórkowa z kaszą

Ogórki obieramy, kroimy w kostkę i dusimy 10 min na maśle.
Zalewamy gorącym bulionem, gotujemy kwadrans. Zestawiamy z ognia, lekko studzimy i blendujemy na gładko.
Dodajemy łyżkę słodkiej śmietany, dokładnie mieszamy, wrzucamy pokrojoną na cienkie plasterki marchew i dusimy 10 min na wolnym ogniu.
Następnie wsypujemy kaszę, mieszamy i dusimy na wolnym ogniu do jej miękkości.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 20.06.2017 20:33
smaczna zupa
Ewa Wojtaszko 16.06.2017 08:09
ogórkowa z kaszą,fajny pomysł
ilka01 15.06.2017 16:31
super pomysł :)
marzut 15.06.2017 08:56
Fajne danie
Malinka 14.06.2017 21:05
Na pewno smaczna!
halina17 14.06.2017 20:30
Dobra zupa.
cukiereczek 14.06.2017 19:34
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak