Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Krem ze szparagów

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi
500 gram
śmietana
1 kubek
bulion
2 szklanki
masło
2 łyżki
cebula
1 sztuka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
bazylia
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krem ze szparagów

Szparagi myjemy osuszamy, obieramy do wysokości 1/3 od dołu. Odcinamy główki główki i gotujemy w osolonej wodzie . Łodygi szparagów kroimy na kawałki. Cebule obierz i pokrój w kostkę. Na rozgrzanym maśle smażymy pokroioną w kostkę cebulkę, dodajemy pokrojone łodygi szparagów i podsmażamy. Dolewamybulion i śmietanę, gotuj 30 minut. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 26.02.2012 22:44
ciekawe
Seba 22.05.2011 21:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak