Krem z żółtego sera

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    2 łyżki
  • cebula

  • mąka

    2 łyżki
  • bulion drobiowy

    700 ml
  • mleko

    700 ml
  • ser żółty

    50 dag
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Posiekaną cebulę udusić na rozgrzanym maśle po czym nie przerywając mieszania dodawać mąkę a potem wlewać bulion.
Całość mieszać do zgestnienia zupy, wówczas wlać mleko i doprowadzić do zagotowania.
Następnie zupę zmiksować, dodać do niej starty ser oraz doprawić do smaku.
Pozostawić na małym ogniu do momentu, aż ser się roztopi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zoso 16.07.2011 19:22
fajny przepis
AGNIESZKA144 23.02.2011 16:22
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat