Krem z żółtego sera

Krem z żółtego sera

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    2 łyżki
  • cebula

  • mąka

    2 łyżki
  • bulion drobiowy

    700 ml
  • mleko

    700 ml
  • ser żółty

    50 dag
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Krem z żółtego sera

Posiekaną cebulę udusić na rozgrzanym maśle po czym nie przerywając mieszania dodawać mąkę a potem wlewać bulion.
Całość mieszać do zgestnienia zupy, wówczas wlać mleko i doprowadzić do zagotowania.
Następnie zupę zmiksować, dodać do niej starty ser oraz doprawić do smaku.
Pozostawić na małym ogniu do momentu, aż ser się roztopi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Zoso 16.07.2011 19:22
fajny przepis
AGNIESZKA144 23.02.2011 16:22
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat