Krem z soczewicy

Krem z soczewicy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • soczewica czerwona

    300 dag
  • marchew

    2 szt
  • cebula

    2 szt
  • wywar warzywny

    0,5 litra
  • pietruszka

    1 szt
  • oliwa

    4 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Soczewicę myjemy i gotujemy na wywarze. Marchew, pietruszkę i cebulę obieramy, kroimy w kostkę pod koniec dodajemy warzywa do soczewicy. Gotujemy wszystko do miękkości.
Dodajemy oliwę z oliwek.

Miksujemy wszystkie składniki blenderem na konsystencję gęstego kremu.

Przyprawiamy do maku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jagódka77

01.02.2016 11:25
nigdy nie jadłam, trzeba kiedyś spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat