Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Krem z soczewicy

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona
300 dag
marchew
2 szt
cebula
2 szt
wywar warzywny
0,5 litra
pietruszka
1 szt
oliwa
4 łyżki
sól do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z soczewicy

Soczewicę myjemy i gotujemy na wywarze. Marchew, pietruszkę i cebulę obieramy, kroimy w kostkę pod koniec dodajemy warzywa do soczewicy. Gotujemy wszystko do miękkości.
Dodajemy oliwę z oliwek.

Miksujemy wszystkie składniki blenderem na konsystencję gęstego kremu.

Przyprawiamy do maku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 01.02.2016 11:25
nigdy nie jadłam, trzeba kiedyś spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak