Krem z soczewicy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • soczewica czerwona

    300 dag
  • marchew

    2 szt
  • cebula

    2 szt
  • wywar warzywny

    0,5 litra
  • pietruszka

    1 szt
  • oliwa

    4 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Soczewicę myjemy i gotujemy na wywarze. Marchew, pietruszkę i cebulę obieramy, kroimy w kostkę pod koniec dodajemy warzywa do soczewicy. Gotujemy wszystko do miękkości.
Dodajemy oliwę z oliwek.

Miksujemy wszystkie składniki blenderem na konsystencję gęstego kremu.

Przyprawiamy do maku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 01.02.2016 11:25
nigdy nie jadłam, trzeba kiedyś spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat