Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z soczewicy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 300 dag
marchew 2 szt
cebula 2 szt
wywar warzywny 0,5 litra
pietruszka 1 szt
oliwa 4 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z soczewicy

Soczewicę myjemy i gotujemy na wywarze. Marchew, pietruszkę i cebulę obieramy, kroimy w kostkę pod koniec dodajemy warzywa do soczewicy. Gotujemy wszystko do miękkości.
Dodajemy oliwę z oliwek.

Miksujemy wszystkie składniki blenderem na konsystencję gęstego kremu.

Przyprawiamy do maku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 01.02.2016 11:25
nigdy nie jadłam, trzeba kiedyś spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak