Krem z porów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por

    2 sztuki
  • margaryna

    2 łyżki
  • woda

    1 1/2 l
  • sól

  • pieprz

  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

  • śmietana

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pory kroimy w talarki, podduszamy na margarynie z odrobiną ilością wody, studzimy. Miksujemy, dolewamy wodę. Doprawiamy do smaku, zaprawiamy śmietaną.
Można część porów zostawić do dekoracji.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat