Krem z marchwi z groszkiem z białej kiełbasy

Krem z marchwi z groszkiem z białej kiełbasy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 kg
  • bulion warzywny

    1 l
  • kiełbasa biała

    2 pętka
  • cząber

    1 łyżeczka
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

  • szczypiorek

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewki kroimy w na plasterki, zalewamy bulionem i gotujemy do ich miękkości. Następnie zestawiamy z ognia, miksujemy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, wstawiamy ponownie na płomień (mały). Dodajemy cząber (pamiętając o tym by w palcach go rozkruszyć) i świeżo mielony czarny pieprz.
Mięso z białej kiełbasy formujemy na małe kulki i podsmażamy na suchej patelni. Dodajemy do zupy i zagotowujemy. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grazyna0211

27.11.2015 20:20
fajny pomysł

Wacław

27.11.2015 12:15
pyszniutki obiad :-)

Malinka

27.11.2015 10:46
Bardzo smacznie się prezentuje!

Benita

27.11.2015 08:57
fajny kolorek

olkaaa

27.11.2015 07:29
wygląda smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat