Krem z marchwi z groszkiem z białej kiełbasy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 kg
  • bulion warzywny

    1 l
  • kiełbasa biała

    2 pętka
  • cząber

    1 łyżeczka
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

  • szczypiorek

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewki kroimy w na plasterki, zalewamy bulionem i gotujemy do ich miękkości. Następnie zestawiamy z ognia, miksujemy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, wstawiamy ponownie na płomień (mały). Dodajemy cząber (pamiętając o tym by w palcach go rozkruszyć) i świeżo mielony czarny pieprz.
Mięso z białej kiełbasy formujemy na małe kulki i podsmażamy na suchej patelni. Dodajemy do zupy i zagotowujemy. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 27.11.2015 20:20
fajny pomysł
Wacław 27.11.2015 12:15
pyszniutki obiad :-)
Malinka 27.11.2015 10:46
Bardzo smacznie się prezentuje!
Benita 27.11.2015 08:57
fajny kolorek
olkaaa 27.11.2015 07:29
wygląda smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat