Krem z brokułów i kalafiora

Krem z brokułów i kalafiora

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar mięsno-warzywny

    2 l
  • brukuł

    400 g
  • kalafior

    300 g
  • śmietana 12%

    1/2 szklanki
  • sól, pieprz

    1 szczypta
  • gałka muszkatołow

    1 szczypta
  • chili

    1 szczypta
  • masło

    1 łyżka
  • chleb

    - kromki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brokuł i kalafior dokładnie oczyścić, podzielić na różyczki i umyć. Wywar przecedzić, dodać brokuł i kalafior, gotować przez ok. 15 min. Następnie dodać pozostawione warzywa z wywaru i zmiksować na krem przy pomocy blendera. Zupę doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Kromki chleba pokroić w kostkę i wrzucić z dodatkiem masła na rozfrzaną patelnie. Zupę udekorować śmietaną i podawać z grzankami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Edith85

30.11.2013 19:29
Poproszę miseczkę tej pysznej zupki :D

Sloneczny Smak

04.11.2013 18:08
Wygląda pysznie, polecam też moją wersję: http://slonecznysmak.blogspot.com/2013/01/tarta-z-porami-i-boczkiem.html

Miki

17.10.2012 19:05
super

Miki

17.10.2012 19:05
super

jasiek

17.10.2012 19:03
dobry kremik

mufinka79

17.10.2012 19:00
Wygląda pysznie :)

Goya

17.10.2012 18:41
super

barbara11561

17.10.2012 18:39
pyszna zupka,taka delikatna:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat