Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z avocado i fety

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

avocado zielone 1 dojrzałe
ser feta 150 g
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sok z limetki albo cytryny do smaku

Porada

Krem z avocado podawać z tostami lub świeżą bagietką. Jest też smacznym dodatkiem do jajek na twardo albo jako dip do pieczonych warzyw, frytek lub pieczonej ryby.

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z avocado i fety

Avocado wybrać dojrzałe i miękkie. Rozciąć wzdłuż i wyjąć pestkę. Łyżką wybrać miąższ do rozdrabniacza. Szybko skropić sporą ilością soku z limetki albo cytryny. Dodać pokruszoną fetę oraz sporo pieprzu. Zmiksować na aksamitną kremową masę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak