Krem wiśniowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie

    75 dag
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • budyń migdałowy

    1 opakowanie
  • mleko

    1 l
  • cukier

    3 łyżki
  • migdały

    2 łyżki
  • nalewka wiśniowa

    6 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiśnie umyć wypestkować wyłożyć na chwilę na sito po osączeniu soku wiśnie posiekać na grube cząstki przesypać cukrem waniliowym rozłożyć do pucharków polać alkoholem wstawić do lodówki ugotować na mleku budyń dodając łyżkę posiekanych migdałów ostudzić oblać z wiśni i posypać migdałami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat