Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Krem pieczarkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka
3
woda
1,5 l
marchewka
pietruszka
cebula
pieczarki
150 g
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
olej do smażenia
natka pietruszki
śmietana 12%
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pieczarkowy

Skrzydełka opłukać, zalać wodą, dodać pietruszkę i marchewkę. Doprawić solą i pieprzem. Ugotować wywar. Cebulę drobno pokroić, zeszklić na oleju. Dodać pokrojone pieczarki i razem usmażyć. Wyłowić skrzydełka. Gdy pieczarki będą usmażone wrzucić je do wywaru i chwilę pogotować. Dodać śmietanę. Zupę zmiksować. Podawać z makaronem nitki oraz natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak