Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pieczarkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 3
woda 1,5 l
marchewka
pietruszka
cebula
pieczarki 150 g
sól
pieprz
olej do smażenia
natka pietruszki
śmietana 12% 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pieczarkowy

Skrzydełka opłukać, zalać wodą, dodać pietruszkę i marchewkę. Doprawić solą i pieprzem. Ugotować wywar. Cebulę drobno pokroić, zeszklić na oleju. Dodać pokrojone pieczarki i razem usmażyć. Wyłowić skrzydełka. Gdy pieczarki będą usmażone wrzucić je do wywaru i chwilę pogotować. Dodać śmietanę. Zupę zmiksować. Podawać z makaronem nitki oraz natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak