krem karmelowy w kieliszku

krem karmelowy w kieliszku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 kubek
  • cukier waniliowy

    1 opak
  • jajko

    1 sztuka
  • cukier

    3 łyżki
  • śmietanka kremowa

    trochę
  • mąka

    3 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania krem karmelowy w kieliszku

Mleko zagotować z cukrem waniliowym. Na patelni przyrumienić cukier na karmel. Żółtko wymieszać z cukrem. Dodać mąkę, zalać mlekiem i stale mieszając gotować aż do zgęstnienia masy. Krem przełożyć do kieliszków od wina, a gdy wystygnie, udekorować go bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat