Krem czekoladowy z borówkamai

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 30%

    400 ml
  • czekolada mleczna

    1 tabliczka
  • likier kawowy

    50 ml
  • borówka amerykańska

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej wraz z 50 ml śmietanki.
Intensywnie mieszamy do połączenia i od razu ściągamy na bok.
Gdy masa jest już chłodna wlewamy likier.
W osobnym naczyniu ubijamy pozostałą śmietankę na sztywno.
Następnie powoli łączymy ją z masą czekoladową.
Przelewamy do pucharków i wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny.
Przed podaniem ozdabiamy borówkami, które świetnie komponują się ze słodkim deserem :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 23.06.2017 14:55
taki bym wypiła
norweska20 16.01.2017 22:04
smakowity pomysł
Marta Ryżek-Kalkowska 30.10.2016 14:49
Smacznie tutaj :)
Patrycja33 28.10.2016 22:17
super deser:-)
Wacław 11.08.2016 11:45
pycha deser :-)
Mniam 11.08.2016 11:26
Czekoladowy... pyszny!
bryndzia93 11.08.2016 09:40
Smaczny deser :)
Babeczka35 11.08.2016 07:09
Pyszny deser.
Motorek 10.08.2016 22:07
smaczny deserek
Renataj 10.08.2016 21:44
Z pewnością bardzo dobrze smakuje:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat