Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem cytrynowy

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cytryny 3 sztuki
cukier 200 gram
jajko 2 sztuki
skrobia kukurydziana 1 łyżka
olej rzepakowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem cytrynowy

Cytryny dokładnie myjemy. Skórkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, wrzucamy do rondelka, dodajemy wyciśnięty sok z cytryn, cukier, jajka i skrobię, mieszamy chwilę do połączenia składników, a następnie zagotowujemy. Gotujemy ok. 2-3 minuty, po czym dodajemy łyżkę oleju, mieszamy i ponownie gotujemy ok. 2-3 minuty. Rondelek zdejmujemy z ognia, a krem przecieramy przez drobne sitko, aby pozbyć się skórek. Przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 03.11.2014 17:17
pyszny kremik
Jadwiga/Jaga85 03.11.2014 15:59
Pyszny musi być!
wwwiolka 03.11.2014 13:50
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak