Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem chrzanowo-żurawinowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chrzan ze słoika 200 g
żurawina suszona 50 g
majonez tradycyjny 250-300 g
sól do smaku
cukier do smaku
sok żurawinowy zagęszczony do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krem chrzanowo-żurawinowy

Żurawinę połączyć z chrzanem i niewielką ilością zagęszczonego soku żurawinowego. Odstawić na godzinę, aby żurawina nieco nasiąkła i zmiksować.
Przetrzeć przez sitko.
Połączyć z majonezem i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i cukrem.
Gotowy krem przełożyć do wyparzonego suchego słoika, szczelnie zamknąć i przechowywać w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak