Krakersy z mąki z grochu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka z żółtego grochu

    1 szklanka
  • sól himalajska

    1/2 łyżeczki
  • proszek do pieczenia

    1/4 łyżeczki bg
  • złote siemię lniane

    1 garść
  • olej kokosowy

    1 łyżka roztopionego
  • woda

    1/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piekarnik rozgrzać do temperatury 200stopni. W tym czasie wymieszać w misce wszystkie suche składniki (mąka, sól, proszek do pieczenia i siemię lniane). Dodać roztopiony olej i wodę. Dokładnie wymieszać.

Zagnieść jednolite ciasto i wyłożyć na stolnice podsypaną niewielką ilością mąki. Ciasto rozwałkować na cieniutki placek i ponakłuwać widelcem.

Wyciąć kształty i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Piec około 6-8 minut pilnując bo szybko się pieką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat