Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ziemniaki ugotowane
150 g -
kasza jaglana
100 g -
cebula
1 szt -
natka pietruszki
1 peczek -
jajko
1 szt -
mąka pszenna
1 łyzka -
sól do smaku
1 szczypta -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta -
Bułka tarta klasyczna Prymat
50 g -
olej
200 ml
Sposób przygotowania
Ugotowane ziemniaki mieszamy z kasza jaglaną, dodajemy drobno posiekaną, podsmażoną cebulkę
Wrzucamy posiekaną natkę pietruszki, wsypujemy mąkę i dodajemy jajko.
Wszystko razem dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
Z masy formujemy kotleciki, delikatnie obtaczamy w odrobinie tartej bułki i smażymy na rumiano na mocno rozgrzanym oleju.
Świetnym dodatkiem jest domowy sos pomidorowy oraz zielona fasolka szparagowa!
Smacznego!
Komentarze (6)
Nie masz konta? Zarejestruj się