KOTLETY ZIEMNIACZANE Z KASZĄ JAGLANĄ ( w sosie pomidorowym )

KOTLETY ZIEMNIACZANE Z KASZĄ JAGLANĄ ( w sosie pomidorowym )

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    150 g
  • kasza jaglana

    100 g
  • cebula

    1 szt
  • natka pietruszki

    1 peczek
  • jajko

    1 szt
  • mąka pszenna

    1 łyzka
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1 szczypta
  • bułka tarta

    50 g
  • olej

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Ugotowane ziemniaki mieszamy z kasza jaglaną, dodajemy drobno posiekaną, podsmażoną cebulkę

Wrzucamy posiekaną natkę pietruszki, wsypujemy mąkę i dodajemy jajko.

Wszystko razem dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.

Z masy formujemy kotleciki, delikatnie obtaczamy w odrobinie tartej bułki i smażymy na rumiano na mocno rozgrzanym oleju.

Świetnym dodatkiem jest domowy sos pomidorowy oraz zielona fasolka szparagowa!

Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

18.03.2017 14:43
świetne kotlety

Ada-Gaba

28.06.2016 21:25
Wyglądają pysznie

wyattearp

26.04.2016 21:31
świetnie wyglądają

Wafelek2601

25.02.2016 19:37
Bardzo smaczne

Renataj

25.02.2016 18:29
Super kotlety na piątkowy obiad:)

JulkaTomeczek

25.02.2016 18:10
Wyglądają pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat