Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z piersi kurczaka

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 podwójne
sok z cytryny 1/2 sztuki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
pieprz 2 szczypty
olej 3 łyżki
woda 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z piersi kurczaka

Kroki postępowania

1
Każdą z piersi kurczaka płuczemy i kroimy na pół.
Krok 1 - kotlety z piersi kurczaka foto
2
Cytrynę rolujemy, kroimy na pół i wyciskamy sok. Dodajemy musztardę, wodę, olej oraz zioła prowansalskie, bazylie i pieprz i sól. Wszystko mieszamy.
Krok 2 - kotlety z piersi kurczaka foto
3
Piersi rozbijamy z 2 stron, ale nie cienko, lepiej jak są troszkę grubsze,
Krok 3 - kotlety z piersi kurczaka foto
4
Smarujemy pędzelkiem z dwóch stron naszą mieszanką. ostawiamy na 1 godzinę,
Krok 4 - kotlety z piersi kurczaka foto
5
Następnie wykładamy w torebeczkę papierową, w papier, czy pazłotko.
Krok 5 - kotlety z piersi kurczaka foto
6
Wykładamy na rozgrzaną patelnie, smażymy na małym ogniu z 2 stron.
Krok 6 - kotlety z piersi kurczaka foto
7
smacznego
Krok 7 - kotlety z piersi kurczaka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak