Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka pojedyncza
sól i pieprz do smaku
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
cebula
pieczarki 5 średnich
olej do smażenia
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Z piersi z kurczaka wyciąć tłuszcz, umyć i osuszyć.Wyciąć 5-6 kotletów.Każdy oprószyć solą i pieprzem (z każdej strony). Odłożyć na 15 minut. Później obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Krok 1 - Kotlety z pieczarkami foto
2
W międzyczasie przygotować pieczarki.Umyć, wyciąć brzydkie części.Zetrzeć na tarce.Cebulę obrać i pokroić.Dodać do pieczarek razem z solą i pieprzem, wymieszać.Gotować kilka minut.
Krok 2 - Kotlety z pieczarkami foto
3
Na patelni rozgrzać olej.Smażyć przygotowane wcześniej kotlety z piersi, po około 2 minuty z każdej strony.
Krok 3 - Kotlety z pieczarkami foto
4
Po usmażeniu kotletów przełożyć je na blachę lub żaroodporne naczynie.Nałożyć pieczarki i zetrzeć ser.Włożyć do nagrzanego piekarnika do ok.170st i piec aż ser się rozpuści.Podawać wg. uznania, np. z ciemniakami.
Krok 4 - Kotlety z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak