Kotlety z pieczarek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    1/2 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • jaja

    2 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę siekamy. Cebulę delikatnie dusimy, dodajemy pieczarki by odparował z nich nadmiar wody. Doprawiamy do smaku. Kiedy masa przestygnie dodajemy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy. Formujemy niewielkie kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat