Kotlety z kalafiora i brokuła

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    1/2 szt
  • kalafior

    1/2 szt
  • ser mozarella

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • boczek wędzony

    150 g
  • zielona pietruszka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior i brokuł gotujemy w posolonej wodzie tak by sie nie rozgotowały. Po ugotowaniu i ostudzeniu ugniatamy delikatnie tłuczkiem do ziemniaków, by zostały widoczne różyczki. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Ser trzemy na tarce o gróbych oczkach, dodajemy do ubitych warzyw. Ostudzony boczek, jajko i około 2 łyżek posiekanej natki pietruszki dodajemy do masy. Wszystko razem dokładnie mieszamy, jeżeli masa jest za rzadka dodajemy trochę bułki tartej. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 11.12.2013 09:50
bardzo lubię
adelajda 17.11.2013 13:17
super pomysł na kotleciki :)
Jadwiga/Jaga85 10.11.2013 21:56
Ciekawy i pyszny przepis!
Joannasz3190 10.11.2013 17:15
Muszą być pyszne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat