Kotlety z jajek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 sztuk
  • ziemniak (ugotowany)

    2 sztuki
  • śmietana

    2 łyżki
  • koperek

    1/2 łyżeczka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania
  • olej

    do smażeia
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

4 Jajka gotujemy i podobnie jak zieniaki ścieramy natarce o grubych oczkach. Koperek siekay. Łączymy ze sobą wszystkie skałdniki, doprawiamy do smaku i dokładnie wyrabiamy. Formujemy kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Karol P 30.12.2011 22:17
często robię takie kotlety dla żonki która je uwielbia
Kopiko1983 27.01.2011 06:48
Bardzo fajny przepis i taki jarski!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat