Kotlety z grzybów

Kotlety z grzybów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby

    1 kg
  • cebula

    2 szt
  • mleko

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby umyć(najlepiej gdyby były świeże) pokroić i zalać odroiną wody. Dusić je ok 15min.
Grzyby osączyć i zmielić. Cebulę obrać i posiekać, a nastęnie podsmażyć na oleju.
Do grzybów dodać jajko oraz namoczone w mleku i odciśnięte bułki. doprawićdo do smaku.(jaśłi opowstałą masa byłaby zbyt żadka można dosypać bułki tartej). Skłądniki wymieszać i uformować z nich kotlety,nastęnie obtoczyc w bułce tartej i smażyć z każdej strony.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat