Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kotlety z drobiu w sosie selerowym

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z brojlera
500 g
białko
2 sztuki
zielenina
2 łyżki
seler
300 g
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z drobiu w sosie selerowym

Udka umyć i osuszyć. Odkroić mięso od kości. Mięso pokroić, zmielić w maszynce co mięsa. Do masy mięsnej dodać białka i posiekaną zieleninę. Wyrobić łyżka lub maszynką. Masę przyprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie formować owalne kotlety. Seler umyć, oczyścić, pokroić, włożyć do wrzącej wody, gotować kilka minut. Do wrzącego wywaru włożyć kotleciki i gotować pod przykryciem przez ok 20 min. Ugotowane seler ze szklanką wywaru zmiksować lub przetrzeć przez sito, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać z posiekana zieleniną. Kotlety wyłożyć na półmisek i polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak