Kotlety z drobiu w sosie selerowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z brojlera

    500 g
  • białko

    2 sztuki
  • zielenina

    2 łyżki
  • seler

    300 g
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka umyć i osuszyć. Odkroić mięso od kości. Mięso pokroić, zmielić w maszynce co mięsa. Do masy mięsnej dodać białka i posiekaną zieleninę. Wyrobić łyżka lub maszynką. Masę przyprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie formować owalne kotlety. Seler umyć, oczyścić, pokroić, włożyć do wrzącej wody, gotować kilka minut. Do wrzącego wywaru włożyć kotleciki i gotować pod przykryciem przez ok 20 min. Ugotowane seler ze szklanką wywaru zmiksować lub przetrzeć przez sito, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać z posiekana zieleniną. Kotlety wyłożyć na półmisek i polać sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat