Kotlety w sosie musztardowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    1 kg
  • jajko

    2 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    10 dag
  • woda

    2 szklanki
  • musztarda

    3 łyżki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • cebula

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone przełożyć do miski i wymieszać z jajkami, posiekaną drobniutko cebulą, solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać tłuszcz, kotlety obtaczać w bułce tartej i smażyć je z obu stron na złoto. W garnku zagotować wodę, gdy zacznie wrzeć dodać do niej musztardę, zagęścić zawiesiną mąki pszennej i wody, do sosu włożyć kotlety i gotować je kilka minut. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 20.04.2013 20:24
lubię takie kotlety
Zoso 30.08.2011 17:51
smacznie wygląda
Agnik 03.08.2011 10:41
zrobię na obiad
jasiek 03.06.2011 14:36
apetyczny sosik
szajba2 16.05.2011 16:47
takie kotlety mogę jeść kilami
rakow2 15.01.2011 12:53
kotlet jak marzenie
Iwusia 12.12.2010 00:02
śliczny i smaczny
Ewa109 24.05.2010 07:34
super kotleciki:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat