Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
schab bez kości
-
otręby
-
płatki owsiane
-
sól
-
pieprz
Sposób przygotowania
1. schab rozbijamy, solimy, pieprzymy i..
2. zaczynamy przygotowywać panierkę. W jednej miseczce roztrzepujemy jajka, w drugiej mieszamy różne otręby oraz płatki owsiane czy, jeśli wolisz, żytnie.
3. Rozgrzewamy patelnię. Zapanierowane kotleciki ( panierka, jajko, panierka) układamy na goracej patelni i smażymy na złoto albo brązowo, zależy od upodobań kolorystycznych :)
SMACZNEGO!
Pamiętaj o surówce/sałatce! Świeże warzywa nie gryzą! :)
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się