Kotlety w otrębach i płatkach owsianych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

  • otręby

  • płatki owsiane

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na początku z mięsem obchodzimy się tak samo jak w przypadku najzwyklejszych na świecie kotletów schabowych:
1. schab rozbijamy, solimy, pieprzymy i..
2. zaczynamy przygotowywać panierkę. W jednej miseczce roztrzepujemy jajka, w drugiej mieszamy różne otręby oraz płatki owsiane czy, jeśli wolisz, żytnie.
3. Rozgrzewamy patelnię. Zapanierowane kotleciki ( panierka, jajko, panierka) układamy na goracej patelni i smażymy na złoto albo brązowo, zależy od upodobań kolorystycznych :)

SMACZNEGO!

Pamiętaj o surówce/sałatce! Świeże warzywa nie gryzą! :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
treonina 26.11.2011 13:39
takie kotlety są naprawdę pyszne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat