KOTLETY ŚLEDZIOWE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    6 sztuk
  • cebula

    2 sztuki
  • masło

    10 dag.
  • bułka

    1 sztuka
  • mleko

    1 szkl.
  • jaja

    2 sztuki
  • tarta bułka

    4 łyżki
  • pieprz

    - do smaku
  • sól

    - do smaku
  • przyprawa do zup i potraw w płynie Kucharek

    - do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie dokładnie wymoczyć, starannie oczyścić, ości usunąć, mięso zmielić. Bułkę namoczyć w mleku. Cebulkę przysmażyć na maśle. Do ryby dodać pieprz, sól, cebulkę, odciśniętą bułkę, jajko, maggi, masę wymieszać.
Z masy uformować kotlety, obtoczyć w bułce a następnie jajku, usmażyć z obu stron na maśle. SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aga130982 28.02.2012 16:58
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat