Kotlety schabowe (szwajcary)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    2-3 szt.
  • bułka tarta

  • sól

  • pieprz

  • pieczark

    1 kg
  • cebua

    1-2 szt.
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • śmietana

    1 łyżka
  • żółty ser

    40 dag
  • kotlety schabowe

    12 (ze schabu środkowego)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Smażymy najzyklej w świecie kotlety w jajku i bułce tartej.
Farsz:
Pieczarki kroimy na półplasterki, cebule kroimy w kostki. Pieczarki, cebulę i przyprawy dusimy do miękkości, dodajemy śmietanę.
Usmażone kotlety rozkładamy na posmarowaną masłem blachę wkładamy do piekarnika, kotlety smarujemy ketchupem, na to wykładamy po łyżeczce farszu i farsz posypujemy startym żółtym serem. Zapiekać do rozpuszczenia sie sera nawet do 20 min.





Przepis nie jest mój ale uważam, ze jest naprawdę godny polecenia. :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
majag113 07.11.2010 22:00
Tak mniej wiecej to ile czau to zajmuje . ?
bernika 07.11.2010 12:09
soczyste? chyba surowe! nie czytalas regulaminu??? tu sie daje zdjecia gotowych potraw a eei skladnikow! zglaszam do doradcy wszystkie twoje przepisy z takimi zdjeciami!
Marta75 06.11.2010 21:03
są bardzo soczyste

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat