Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe maczane w mleku i cebuli

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 0,5 kg
mleko 400 ml
cebula biała 2 duże
sól i pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat ok 1,5 szklanki
jaja 2 sztuki
masło klarowane do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe maczane w mleku i cebuli

1. Mięso dzielimy na kotlety (około 5 sztuk). Cebulę kroimy w kostkę. W misce układamy warstwami cebula, mięso, cebula, mięso. Zalewamy mlekiem. Wstawiamy na minimum 2 godziny do lodówki.

2. Po tym czasie jajka roztrzepujemy z dodatkiem obfitej ilości soli i pieprzu. Maczamy kotlety, panierujemy w bułce tartej. Wrzucamy na rozgrzane, roztopione masło klarowane i smażymy po ok 3-4 minuty z każdej strony. Po usmażeniu kotlety odsączamy na papierowym ręczniku. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 17.07.2016 20:00
świetna panierka
Wacław 29.05.2016 16:08
smaczne mięsko
Katrina.u 29.05.2016 15:46
pyszne jedzonko
Ela427 29.05.2016 14:01
pyszny kotlecik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak