Kotlety mielone z ogórkiem i natką

Kotlety mielone z ogórkiem i natką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    50 dag
  • ogórki kiszone

    3 szt
  • natka pietruszki

    1 pęczek mniejszy
  • jajko

    1 szt duża
  • kajzerka

    1 szt
  • musztarda

    ok 1 łyżka
  • majeranek

    ok 1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • bułka tarta

  • olej

  • mleko

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę drobno pokroić. Ogórki pokroić w małą kostkę. Natkę pietruszki opłukać i drobno posiekać. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć.
Przygotowane składniki dodać do mięsa, wbić jajko i wymieszać, doprawić do smaku przyprawami i musztardą.
Z przygotowanej masy formować kotlety, obtaczać w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

08.02.2017 20:12
Fajnie i smacznie nadziane mielone.;)

2milutka

08.02.2017 19:21
wyglądają na smaczne:)

wyattearp

08.02.2017 19:04
moje smaki

Beatris

08.02.2017 18:09
Apetyczne kotleciki :)

Agnieszka-87-25

08.02.2017 15:25
bardzo smaczne

w mojej kuchni

08.02.2017 15:18
same pyszności do zjedzenia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat