Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z karpia

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z karpia 500 g
masło 2 łyżki
olej rzepakowy 1 łyżka
boczek wędzony 100 g
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
żurawina suszona 50 g
chleb razowy 4 łyżki (suchego i zmielonego)
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z karpia

Mięso z karpia zmieliłem dwa razy. Na patelni rozpuściłem masło z odrobina oliwy, dodałem pokrojony boczek, przesmażyłem, dodałem pokrojona cebule i posiekany czosnek. Smażyłem do zeszklenia, wystudziłem.
Przestudzoną cebulę, boczek i czosnek dodałem do zmielonego mięsa z karpia, dodałem pokrojone żurawiny. Doprawiłem sola i pieprzem. Uformowałem małe kotlety, obtoczyłem je w zmielonym, suchym chlebie razowym, usmażyłem na patelni.
Podałem z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 25.02.2017 19:44
bardzo ciekawy pomysł !!!!!!!!!!!!!!!!!
IZABELA29 25.02.2017 16:52
Ciekawe danie
Małgorzata92 25.02.2017 16:27
Ciekawy pomysł :)
Edith85 25.02.2017 16:12
Pyszne kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak