Kotlety mielone z karpia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z karpia

    500 g
  • masło

    2 łyżki
  • olej rzepakowy

    1 łyżka
  • boczek wędzony

    100 g
  • cebula

    1 szt
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • żurawina suszona

    50 g
  • chleb razowy

    4 łyżki (suchego i zmielonego)
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso z karpia zmieliłem dwa razy. Na patelni rozpuściłem masło z odrobina oliwy, dodałem pokrojony boczek, przesmażyłem, dodałem pokrojona cebule i posiekany czosnek. Smażyłem do zeszklenia, wystudziłem.
Przestudzoną cebulę, boczek i czosnek dodałem do zmielonego mięsa z karpia, dodałem pokrojone żurawiny. Doprawiłem sola i pieprzem. Uformowałem małe kotlety, obtoczyłem je w zmielonym, suchym chlebie razowym, usmażyłem na patelni.
Podałem z sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 25.02.2017 19:44
bardzo ciekawy pomysł !!!!!!!!!!!!!!!!!
IZABELA29 25.02.2017 16:52
Ciekawe danie
Małgorzata92 25.02.2017 16:27
Ciekawy pomysł :)
Edith85 25.02.2017 16:12
Pyszne kotleciki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat