Kotlety drobiowe z piczarkami pod serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczka

    4 szt
  • pieczarki

    15 dag
  • masło

    1 łyżeczka
  • olej ryżowy

  • ser żółty

    4 plastry
  • przyprawa do kurczka

  • mąka

    2 łyżki
  • jajka przepiórcze

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i lekko rozbijamy. W misce mieszamy jajko z mąką i przyprawą do kurczaka.Mięso moczymy w cieście i smażymy na złoto. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na masełku lekko soląc do smaku. Kiedy smażymy drugą stronę kotleta układamy na niej plasterki pieczarek , nakrywamy serem i przykrywamy patelnię . Po kilku minutach jak ser roztopi się mięso jest gotowe.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aginaa 01.10.2013 18:41
wyglada smacznie
Janina 01.10.2013 12:00
Pyszności;)
Kasia35 01.10.2013 08:38
świetny pomysł
babajaga1969 01.10.2013 08:09
przepysznie wyglądają i takie są
pati100015 01.10.2013 08:01
fajna propozycja na kotlety z piersi
Barbara777 01.10.2013 08:00
uwielbiam takie:)
msmors 01.10.2013 07:32
ciekawy pomysł
Ela_K 01.10.2013 07:02
bardzo smaczne też takie robię
Izabela9 01.10.2013 06:59
Fajnie wygląda.
sylwia_mc 01.10.2013 06:57
bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat