Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety drobiowe z piczarkami pod serem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczka 4 szt
pieczarki 15 dag
masło 1 łyżeczka
olej ryżowy
ser żółty 4 plastry
przyprawa do kurczka
mąka 2 łyżki
jajka przepiórcze 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety drobiowe z piczarkami pod serem

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i lekko rozbijamy. W misce mieszamy jajko z mąką i przyprawą do kurczaka.Mięso moczymy w cieście i smażymy na złoto. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na masełku lekko soląc do smaku. Kiedy smażymy drugą stronę kotleta układamy na niej plasterki pieczarek , nakrywamy serem i przykrywamy patelnię . Po kilku minutach jak ser roztopi się mięso jest gotowe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 01.10.2013 18:41
wyglada smacznie
Janina 01.10.2013 12:00
Pyszności;)
Kasia35 01.10.2013 08:38
świetny pomysł
babajaga1969 01.10.2013 08:09
przepysznie wyglądają i takie są
pati100015 01.10.2013 08:01
fajna propozycja na kotlety z piersi
Barbara777 01.10.2013 08:00
uwielbiam takie:)
msmors 01.10.2013 07:32
ciekawy pomysł
Ela_K 01.10.2013 07:02
bardzo smaczne też takie robię
Izabela9 01.10.2013 06:59
Fajnie wygląda.
sylwia_mc 01.10.2013 06:57
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak