Kotlety drobiowe siekane z papryką i natką

Kotlety drobiowe siekane z papryką i natką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • jajko

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę, paprykę również pokroić w kostkę, a natkę pietruszki posiekać. Składniki wymieszać. Następnie dodać jajka, bułkę tartą, sól, pieprz i paprykę mieloną. Całość dokładnie wymieszać i odstawić na 30 minut do lodówki.
Mięso nakładać łyżką na rozgrzany olej, formować kotlety i smażyć z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Diana Rusiłowicz 12.04.2017 00:32
Pyszna propozycja.
Motorek 11.04.2017 08:12
fajny pomysł
Grazyna0211 07.04.2017 11:54
smaczne danie
marzut 07.04.2017 09:42
Wyglądają bardzo smacznie
pestka 06.04.2017 19:09
smaczny obiad
Janina 06.04.2017 16:39
Robię takie, są pyszne ;))
ilka01 06.04.2017 14:20
pyszności....:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat