Kotlety drobiowe siekane z papryką i natką

Kotlety drobiowe siekane z papryką i natką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • jajka

    2 szt
  • bułka tarta

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • papryka słodka mielona

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę, paprykę również pokroić w kostkę, a natkę pietruszki posiekać. Składniki wymieszać. Następnie dodać jajka, bułkę tartą, sól, pieprz i paprykę mieloną. Całość dokładnie wymieszać i odstawić na 30 minut do lodówki.
Mięso nakładać łyżką na rozgrzany olej, formować kotlety i smażyć z obu stron.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Diana Rusiłowicz

12.04.2017 00:32
Pyszna propozycja.

Motorek

11.04.2017 08:12
fajny pomysł

Grazyna0211

07.04.2017 11:54
smaczne danie

marzut

07.04.2017 09:42
Wyglądają bardzo smacznie

pestka

06.04.2017 19:09
smaczny obiad

Janina

06.04.2017 16:39
Robię takie, są pyszne ;))

ilka01

06.04.2017 14:20
pyszności....:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat