Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet nadziewany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 360 g
twaróg 150 g
szynka gotowana 100 g
cebula 100 g
olej 30 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet nadziewany

- Umyć mięso, osuszyć, podzielić na porcje
- Robić porcje na cienkie płaty lub naciąć kieszeń
- Oprószyć solą i pieprzem
- nałożyć na połowę płata twaróg oraz szynkę, zawinąć drugą połówką płata. Spiąć wykałaczką
- Pokroić cebulę w krążki
-Rozgrzać olej
- Smażyć mięso z obu stron na dobrze rozgrzanym tłuszczu
- Dodać cebulę i smażyć razem
- Podawać z frytkami, warzywami z wody, surówką. Kotlety nadziewane można również panierowac i smażyć w głębokim tłuszczu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak