Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z kapusty włoskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1/3 szt
rosół drobiowy 3 szklanki
bułka 1 szt
jajko 2 szt
cebula 1 szt
masło
sól
kasza manna 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/3 szklanki
olej
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z kapusty włoskiej

Bułkę moczymy w mleku, odciskamy. Kapustę opłukać i pokroić na części, zalać rosołem i dusić do miękkości pod przykryciem. Kiedy jest już miękka, odcedzamy i pozostawić do ostygnięcia. Zimną przepuszczamy przez maszynkę razem z bułką. Dodajemy posiekana cebulkę podsmażoną na maśle, jajka, kaszę mannę, sól, pieprz. Formować nieduże kotlety, panierować w bułce tartej, następnie smażyć z obu stron na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bogumiła
Bogumiła 29.01.2013 11:53
warte grzechu!!!!!!!!!
dodi 29.01.2013 11:46
Fajny pomysł
dodi 29.01.2013 11:46
Fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak