Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOSZYCZKI Z NADZIENIEM PIECZARKOWO-ZIEMNIACZANYM

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto na pizzę sód 400 g
ketchup pikantny 3 łyżki
pieczarki 50 dag
ziemniaki ugotowane 3 małe
papryka czerwona mała
marchew mała
ser żółty 2 plastry
salami 12 małych plasterków
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
Natka pietruszki suszona Prymat
olej łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: KOSZYCZKI Z NADZIENIEM PIECZARKOWO-ZIEMNIACZANYM

Ziemniaki i paprykę kroję w drobną kostkę.
Pieczarki, marchewkę i ser ścieram na tarce o dużych oczkach.
Na oleju podsmażam pieczarki z marchewką i papryką z dodatkiem soli i ziół prowansalskich do momentu wyparowania wody.
Dodaję ziemniaki, ketchup i ser, mieszam.
Spód do pizzy dzielę na 12 części, wykładam nim formę do muffinek formując koszyczki.
Ciasto napełniam farszem, posypuję suszoną natką, w środek wbijam zwinięte plasterki salami.
Zapiekam w 220 stopniach około 15-20 minut (do zarumienienia ciasta).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak