kostki z kaszy manny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza manna

    ¾ szklanki
  • wrzątek

    1,5 litra
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • nac pietruszki

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować wodę z kostką rosołową, dodać koszę rozrobioną niewielką ilością zimnej wody, mieszając gotować ok. 10 minut. Kaszę rozlać na płaskich talerzach- pozostawić do zastygnięcia. Przy podaniu pokroić w kostkę. stosować jago dodatek do zup.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat