Korzenna pierś z kurczaka na sałacie

Korzenna pierś z kurczaka na sałacie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1
  • marynata korzenna

  • mieszanka świeżych sałat

  • gruszki

    2
  • ser gorgonzola

    2 plastry
  • ocet balsamiczny

  • miód płynny

    do smaku
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • cukier brązowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować marynatę korzenną (można dodać do niej trochę miodu). Umytą, osuszoną pierś zamarynować, a następnie ugrillować. Gotową pierś odłożyć, żeby przestygła, następnie pokroić po skosie w plasterki.
Z octu balsamicznego i brązowego cukru zrobić sos balsamiczny.
Sałatę/sałaty umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Słodkie dojrzałe gruszki umyć i pokroić na plasterki, ułożyć na sałacie. Ser (ilość wg uznania) rozdrobnić i rozłożyć na gruszkach, na to porozkładać pierś z kurczaka. Całość polać sosem balsamicznym, skropić oliwą, doprawić solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona32

20.11.2014 12:59
nie jadłam takiej:)

Margo1

16.11.2014 12:48
nie robiłąm takiej

IwonaKa

28.07.2014 11:24
chętnie bym spróbowała

Ada-Gaba

11.02.2014 10:46
zapowiada się rewelacyjnie

Adam/ZUB3R

03.02.2014 12:15
smaczne jedzenie

Pani Domu

30.01.2014 08:50
smaczna kolacja

mitek111

29.01.2014 19:16
z marynatą korzenną jeszcze nie próbowałam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat