Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korzenna owsianka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki owsiane 1/2 szklanki
mleko 1 szklanka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1/2 łyżeczki
miód 1 łyżeczka
sól do smaku
jabłko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Korzenna owsianka

Płatki wrzucić do rondelka i zalać mlekiem - gotować na wolnym ogniu do czasu aż płatki zmiękną i "nabiorą" mleka cały czas mieszając. Dodać przyprawę, miód i sól - odstawić do ostygnięcia. W międzyczasie jabłko zetrzeć na tarce i dodać do płatków - wymieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 26.01.2015 12:10
wygląda pysznie
Adam/ZUB3R 26.01.2015 12:00
ciekawie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak