Korniszony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet 10 %

    3/4 szkl
  • woda

    4 szkl
  • cukier

    2 łyzki
  • sól

    1 łyzka
  • koper

    wg.potrzeb
  • czosnek

    wg.potrzeb
  • pieprz

    wg.potrzeb
  • ziele angielskie

    wg.potrzeb
  • Liść laurowy suszony Prymat

    wg.potrzeb
  • Gorczyca biała cała Prymat

    wg.potrzeb
  • ogórek

    wg.potrzeb
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ocet,woda,sól i cukier - zagotować.
Do umytych słoików wkładamy umyte i osuszone małe ogóreczki i do każdego słoika wkładamy przyprawy.Gorącą zalewą zalewamy ogórki i krótko pasteryzujemy.
Smak zalewy regulujemy ilością soli i cukru.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 12.03.2014 06:52
dobrze mieć taki zapas domowych ogóreczków
Motorek 13.06.2013 11:27
smaczne ogóreczki
alaaa 24.03.2013 20:21
też robię zapasy na zimę
ankaryba 27.07.2012 07:48
bardzo lubię :-)
caroline1983 12.03.2012 17:58
mam ich jeszcze spory zapasik :)
ben-ka 27.02.2012 07:58
pomału się konczą:(
anemon 26.02.2012 11:14
Dobrze mieć zapas takich korniszonów na zimę.
Mati13 17.02.2012 21:47
jak ja je uwielbiam
Norgiusz 14.01.2012 11:18
uwielbiam
Norgiusz 14.01.2012 11:18
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat